Sonja Aldén

Idag har jag träffat Sonja Aldén och blivit bjuden på ostbågar av Sonja Aldén och skrattat med Sonja Aldén. Sonja Aldén är melodifestivalkändis. Våran kör i skolan skall köra bakom henne om en månad. Alla. Utom jag. Det gör lite ont i mig när jag tänker på det. Hur de kommer stå där i Annedalskyrkan som en riktig kör bakom en riktig melodifestivalkändis, nästan som på riktiga melodifestivalen och köra bakom Sonja Alldén. Jag vill också vara med! Men jag skall repetera istället. En mycket viktig repetition inför en turné. En turné med World Wide Orchestra till Kinna, Strömstad, Uddevalla, Sundsvall och Stockholm och kanske något mer ställe som jag har glömt. En förmodligen mycket rolig turné som slår Sonja Aldén i upplevelsegrad ganska rejält. Men det gör ändå lite ont i mig när jag tänker på mina klasskamrater bakom Sonja Aldén, i Annedalskyrkan den 15 mars...


ooooohhhh

Dagens sång









||: Jag vaknar. Jag repar. Jag äter vegetarisk pizza.  Jag går på opera. jag somnar på Operan. Jag vaknar på operan. Jag gråter. Jag åker hem. jag sover. Jag vaknar. Jag lyssnar på Laleh. Jag pluggar imaginärt.  Jag repar. Jag säljer en mössa. Jag säljer två vantar. Jag infinner mig i min inspirationshåla. Jag fotograferar en flicka snart 18 (18 långa år!) i min inspirationshåla. Jag lyssnar på Bob Marley. Jag pluggar oimaginärt. Jag äter ostmackor. Jag äter indiskt. Jag går på filmfestivalen. Jag börjar sticka en mössa till min pappas faster. Jag ser sex små kortfilmer om liv och FRA och sex. Jag väntar på en buss. Jag filmar en pojke snart 14 (14 långa år!). Jag åker hem. Jag pluggar imaginärt. Jag somnar. Jag vaknar. Jag kommer försent. :||


Asatron och livet.


Den 27 januari är det förintelsedagen. Av den anledningen ordnade Fässbergsgymnasiet idag en halvdag med seminarium, konsert i caféet (jag spelade jag spelade) och tid att diskutera i biblioteket med olika inbjudna representanter från olika religioner. Jag diskutterade Gaza, politik vs religion och äggmackor med judiska församlingen vilka vi även erbjudna en spelning av och lyssnade lite halvhjärtat på någon representant från martinus kosmologi vilka levde efter det "tredje testamentet" och inte åt kött. Men det som mest fångade mitt intresse var de tre personerna som berättade om Asatro, eller fornsed som de själva kallade det, en tro som jag sett som utdöd, men som alltså fortfarande utövas, om än i mycket liten skala över flera delar av världen. Asatro är något som fascinerade mig  mycket i tioårsåldern, över huvud taget hela tidsålderna fascinerade mig - Tiden innan norden blev kristet. Sägnerna om Oden och Slkeijpner, Tor, Freya osv.  Iallafall berättade de asatroende en hel del intressanta saker. Tillexempel att de utövade blot (dock offrade de inte levande djur, eller dödade dem på platsen, och verkligen inte människor, vilket de dock bekräftade hade förekommit förr i tiden) och att de kunde prata med gudarna. Det hela verkade vara en väldigt fri religion utan särskilt mycket rättesnören och byggde mest på att du var nära naturen och följde din egen personliga utveckling. Många hade nog svårt att ta dem seriöst, men egentligen är väl religion något som handlar om din egen tro och relation till ett övre väsen, inte om kyrkor, biblar och andra saker. På så vis är väl deras religion lika seriös som kristendomen, så länge de anser sig övertygade om den. Iallafall väckte diskussionen ett förnyat intresse för hedendomen och vikingatiden hos mig. Jag fick mycket stor lust att läsa lite isländska sagor om denna tid.

Och så lite personlig utvikelse:


Mitt huvud fylls av klingande tinitus, klezmer, och läxor. Jag lider av för lite sömn och någonstans plågar det mig litet att de senaste och de kommande helgerna tillbringas hemma med en kopp te och diverse måsten. Jag plågas även litet av tanken på mig själv åkandes ett tre mil långt vasalopp, men samtidigt är jag så otroligt tillfreds med det mesta och allting. Jag spelar, jag har spelningar inbokade nästan varje vecka de närmaste två månaderna, och jag gillar tanken på mig själv som en pluggis. Livet är bra härligt. Nästa vecka är det filmfestival och även om jag bara är inbokad på två filmer so far så är det ett härligt avbrott. God Helg!




Jag skulle vilja se Pär Holmertz på Friskis och Svettis

Jag har tränat på Friskis och Svettis idag. Det var övermycket människor på passet. Jag tycker om att fantisera om deras livsöden. Vad gör de när de inte hoppar omkring i svettiga T-shirts? nu börjar de halvt dolda och min bror har gjort chokladbollar!



(han vet vad jag gillar)

Bacon and egg








Bild 1: Mitt fotografiska sinne föll oerhört hårt för spegeln i våran loge på sagateatern i Tidaholm.
Bild 2: Tidaholm var ingen skitstad. och Jag hade en förträfflig dag. Den bästa på länge. Workshop med
LUR  om musikfenomenet livelooping på förmiddagen, och en mycket rolig och nervig spelning på kvällen. Jag var fullfylld.
Bild 2: Tunguska
Bild 4: I väntans tider
Bild 5: Bacon and egg
Bild 6: Jag längtar till den tiden då jag har tid att skämma bort mina barnbarn på samma sätt som min mormor skämmer bort mig. Idag är det min namnsdag och ikväll är jag med i p3 klockan 18:00.

En helt vanlig dag


Försenade julklappar är inget att skämta om







Min helg har varit en helg som en helg är en helg. Om en vacka minus en dag har
Tunguska sin första spelning som Tunguska. I Tidaholm. Vilket ligger långt åtahelvete. Följande vecka kommer bli en vecka som en vecka är en vecka vilket innebär ganska stressig och för ovanlighetens skull en del frånvaro (!) dock giltlig sådan, på grund av ambassadörsuppdrag. Vi skall ut till mölndals skolor och informera om livet på Fässbergsgymnasiet. Woho! Jag är inne i en skön lunk. Nu väntar min säng. Adjö

Gör det själv

Ikväll någon gång mellan klockan 20:00 och 22:00 är jag med i P3. Lyssna eller brinn!


Oh! it's tuesday!

Jag är hemkommen från stockholm. Min femtiokronors turochreturresa till huvudstaden är över. Jag och min för övrigt mycket goda vän har gått omkring på stockholms gator, fotograferat, gått på teater och fikat. Fikat, fikat och åter fikat.
Enligt mina enkla beräkningar har jag lagt ner runt 500 riksdaler på fika. pajer, mackor, te och varm choklad. Det är rent skamligt när man tänker på det. Jag undrar hur jag i framtiden kommer att klara mig. Hur min ekonomi kommer att se ut. Häromdagen kom jag på mig själv med att fundera över om de som jobbar med ekonomi har bättre koll på sin egen ekonomi än de som inte gör det. Det var ungefär på samma sätt som när jag funderade över vem som har mest livsmedel att välja bland, en människa som bara äter kött eller en glutenallergisk vegan. Lite sådär tankeplock från det inre. Man står och gör någonting, till exempel bäddar sängen, och så kommer man på sig själv med att tänka... förlåt mig men tämligen meningslösa tankar.

Det känns att mitt lov snart är över. Eller när jag tänker efter så gör det faktiskt inte alls det. Det slog mig just  att jag har glömt bort hur det är att gå i skolan. Jag har glömt bort hur dags jag slutar på tisdagar och jag har glömt bort vad vi har som första lektion på fredagar (om jag nu någonsin har kunnat det). Det känns fantastiskt bra. Det är inte alls så att jag på grund av extrem skoltrötthet och stress och ångest över att behöva gå upp på morgonen har valt att inte tänka på skolan och vardagen, inte alls. Skolan är inget som tar emot för min del. jag tycker om att gå upp på morgonen och göra något av dagen, träffa människor, få inspiration, lära mig saker och så vidare, så det är inte alls det. Nej. Vad jag ville komma till var att jag, under jullovet  har lyckats med den saken att helt enkelt leva i nuet. Att leva utan att tänka på framtiden, dåtiden eller någonting annat över huvud taget och det är jag mycket nöjd med. Mitt passerade jullov känns oändligt. För en gång skull.