Människor och saker

Människor och saker, vad är det med dem? Vad är det som gör att vi kan känna lycka för ett föremål, en längtan efter något materiellt? Vad är det som gör att vi känner behov av saker, att vi skapar oss behov av saker och vad är det som gör att vi tror att vi blir lyckligare ju mer saker vi har? Vad är saken?

Dagen tillägnades Ysolina som har fyllt år. Hon fick en upplevelsedag och i alla fall jag upplevde mycket. På komersen köpte jag en polaroidkamera. Men jag har ingen film, och den tillverkas visst inte längre. Attans. Caroline köpte ett tåg, med en klocka på och en radio som visst inte existerade och jag funderade på människor och saker. Vad är det som gör att man kan känna lycka över en sak? Ett förmål? Kanske är vi alla materialister. Rasen människan är nog sådan.




We had a promise made - we were in love

Ingen läser min blogg. Jag undrar varför. Den är ju så fantastisk.

Imorgon är det Fässbergs Fässtivalen. Det ska bli skoj. En massa spex. Jag skulle kunna skriva en lång lista över allting jag måste, kommer, skall, borde göra de kommande veckorna. Den skulle bli lång och alla, inklusive jag själv skulle förmodligen dö av tristess. Jag skulle också kunna strunta i det. Det känns som om min personlighet och mitt liv kretsar kring mig själv och det vore ju tråkigt. När kommer Djungeltrumman ut? Jag känner att jag har inget sommarjobb och det svider. Jag känner att snart sjutton års erfarenhet inte har lärt mig hur jag slappnar av, jag känner att jag har ont i min lilltå, Jag känner att Ysolina fyller år imorgon, jag hörde att de ska börja sälja sexleksaker på apoteket. Vad roligt! jag känner att om jag läste det här skulle det blivit estradpoesilöjligtsnabbt.

Oidipuskomplex

Jag lånade en bok på biblioteket om svartsjuka. Jag tänkte att om jag läser den så kanske jag får en större förståelse för mig själv och mina känslor.

"Livet börjar i relationen med två - jag och mamma. Så sker det omvälvande att en tredje kommer in i bilden: Fadern, den Andre - någon som jag skall dela Mamma med. Den insikten är svår att ta in. Dyadens sammanbrott är en psykologisk term, oidipuskonflikten en annan. Att dela den man älskar med någon annan är ett problem som vi aldrig blir färdiga med."

Jag utnyttjar wikipedia läser om oidipuskomplex och funderar.

"Oidipuskomplexet är ett begrepp inom psykoanalys som avser Sigmund Freuds teori om att varje barn genomgår en utvecklingsfas där föräldern av samma kön uppfattas som en antagonist, en konkurrent om den odelade kärleken från den andra föräldern. Speciellt används termen om sonens fixering vid modern. Namnet kommer av den grekiska myten om Oidipus som aningslöst dödar sin far Laïos och gifter sig med sin mor Iokaste. I modern psykologi, beskriver termen oidipuskomplexet sonens undermedvetna strävan efter att hitta en partner som har samma egenskaper som modern."


image269

image270

image271

image272

image273

Vad fotografen skulle gjort om han såg mig



I was thinking about, being someone like you, think like someone like you, behave like someone like you, but I realized the idea was screwed and now i just can't get rid of the thought.

image268


Jag funderar över framtiden, sommaren, livet, skolan, framtiden, pengar, fattigdom, kunskap, framtiden, sommarjobb, kärleken, framtiden, sommarjobb, pengar, framtiden, kärleken, sommarjobb, framtiden

fässberg crew

image264

image265

image266

image267

Jag får akta så jag inte faller i kärlek med dig

Jag går omkring i ett snöigt industriområde. Det finns stora fula våningshus. Det är mörkt. Det springer runt en ganska stor hund. Den ser ut som en blandning mellan en schäfer och en collie. Den är en vacker syn mot den smutsiga snön. Jag försöker fånga den. Jag frågar en dam vilken ras den är. Hon har ingen aning. Jag frågar en dam vem den tillhör. Hon har ingen aning. Mamma ringer och ska hämta mig. Vi tar med oss hunden. Den heter Tico.