Dolly Parton - Jolene

Den här låten har jag haft på hjärnan hela eftermiddagen. Grymt omöjlig att inte få på hjärnan. Ganska bra med.
Annars har dagen inte varit så speciell. Varit i skolan och sedan repade jag inför konserten på lördag och måndag.
Thats it.



(och Dolly Parton har fult stora bröst. Fast det är väl känt.)

Today.

Whats today?

Jaaa.. Jag tog ledigt från skolan, för att kunna åka till Borås, den där modevisningen för textilhögskolan. Det var genrep idag. Man ska aldrig ta saker för givet. tillexempel inte att 100 kort ska gälla även till borås. Man ska heller inte glömma att fritidskort bara gäller efter klockan fyra på vardagar eller att det tar ca ett dygn för pengar  att bli överförda till kontot. Med andra ord.  Jag stod på centralstationen utan pengar och oförmögen att ta mig till Borås. Tji fick jag.

Lägger upp några myspysbilder från klassresan och tröstar mig själv med att man inte alltid kan ha flyt.
Man skall ju aldrig hoppa hage när man äter päron som man brukar säga.

image118
Jag satt med karin på bussen

image119

image120

image121

image122 
Mina favvoglasses were in Bengtsfors

image123
Solen sken på oss

image124

Klassresan

klassresan var myys förresten. Många minnen och ett bra avslut på 9:an. Det kändes som om man fick en ny syn på varandra. Verkligen. Man lärde känna varandra på nytt.


Nu sitter jag här och läser mice and men, Pluggar tyskaglosor och So. Och jag har ingen aning om varför jag skriver ner detta på min offentliga blogg, för  skolarbete är bland det tråkigaste man kan läsa. Vem bryr sig om att jag har läxor. Det har väl alla andra med. Vad som däremot är ganska roligt är att min planch som jag målade på häromdan, gick vidare bland de tre bästa i min klass, och är därmed med i den årliga konstnärstävlingen där alla klasser får rösta fram den som de tycker är bäst. Vinnaren får något slags pris på skolavslutningen. Det bästa av allt är att planchen kommer få sitta uppe på väggen i skolbyggnaden i säkert ett år vilket gör att min insats på Knullaviksskolan kommer bli ihågkommen forever lixom.

mmmnice

Och
Miss Li är min nya favvo

Asexuell

Våran låt spelades i P3 i lördags! I ett program om 20 timmarsfestivalen på världskulturmuseet.Lyssna på reprisen på söndag 18:03, eller gå in på den här länken http://www.sr.se/webbradio/?type=latestbroadcast&Id=2789&BroadcastDate=&IsBlock=1 och lyssna! Låten ligger en timme och 23 minuter fram i programmet. fett gryymt!

image117

och den här bilden ligger ute på p3:s hemsida!

Bevara Planeten Levande

Idag har jag provat ut de kläder jag ska ha på mig på catwalken nästa vecka. Spännande. Treorna på Textilhögsskolans examensvisning. Kläderna jag ska ha går i vitt. Jag har också stimulerat min konstnärliga sida med lite måleri. Något jag sällan tar mig tid till vilket är synd. Jag gör en planch med temat hållbar utveckling i bilden. Rubriken skulle vara: Bevara planeten levande. Det är roligt med bild, och jag ska nog börja måla mera. Så det så.

image116

Grammatikprovet gick bra, matteprovet skit och i morgon åker jag på klassresa till Dalsland.

Pusshej

Gårdagens

image111



Byxor: Dobber
Skor: nån affär på Korsika
Tröja: Stuk, Kuichi
Kappa: Myrorna

Grammatikprov.

I dag har jag grammatikprov. Jag gillar inte grammatik. Världens bästa början, huh?

Jag kanske ska gå modell nästa vecka, om jag har tur :D. För textilhögskolan i borås igen. treornas examensvisning! Hoppas.

På torsdag åker vi på klassresa ochså. Till dalsand. Vi ska paddla kanot, och cykla dressin och bo i tält. XD Jag ser fram emot det. Det känns lite ledsamt också. För en klassresa betyder ju sanningen. Att vi snart går ut grundskolan. Men det är väl en smäll man får ta.

Ananrs vet jag inte så mycket mer. Matteprov på onsdag.

.


Avslutar med en semesterbild från korsika.

Adjö

Korsika

Jag har varit i korsika i en vecka nu. Det var grymt härligt. Sol och bad, och utflykter. Nu är jag hemma och såsar. Dagens idag var att göra No:n vilket jag har gjort. Nu bläddrar jag i nya modette, städar mitt rum och väntar på att modebubblan ska spricka. För visst är det lite onödigt hemskt och övertjatat, denna modehysteri vi lever i nu? Ja, jag bara väntar på att det ska smälla och falla ihop i en liten hög. Mode är kul, men inte riktigt så extremt roligt.

Här medföljer även en sexy pic, på min nya baddräkt som jag har levt i  i en vecka. Är den inte förtjusande?

image109

Världsproblem - Fattigdom

I morgon ska jag lämna in en uppgift om globaliseringen i SO. Sånt intresserar mig. Fattigdom och rikedom. Finns det egentligen någon lösning? Vad tror du? Som jag ser det kommer det förmodligen alltid att finnas fattigare och rikare människor. Även om man nollställer så att alla har lika mycket pengar, så kommer skillnaderna uppstå igen. Männsikan strävar ju hela tiden efter att få det så bra som möjligt och de som är starkast och bäst på det överlever ju längst och bäst. Man är ju hela tiden egoistisk, och det är ju så det måste vara eller? Människan är det naturligt. Man måste tänka på sig själv och sin egen överlevnad. Så enligt mig går nog inte fattigdomen att utrota helt. Däremot måste man minska skillnaderna här i världen. Det är sjukt att folk jobbar som svin och ändå inte har pengar nog till att försörja sin familj, medan andra människor har råd att inte jobba alls.

Detta sitter jag och skriver på min dator, i en fet villa, i en snobbig förort, i ett rikt land. Det känns lite fel. Särskilt som jag inte kan påstå att jag lägger all min fritid på välgörenhet.


I just wanna live

Jag har en ny favorittröja. Jag hittade den i min garderob. Jag tror den var pappas, nån gång i tiden. Eller kanske mammas. Den är i alla fall grön och kommer frå solomio.

image104



yesyesyes
I just wanna
I just wanna

live

thats enough

Fresh Fish

Härlig helg.

Två ord. Mycket händelser.
Idag var jag på modemässan fresh fish. Mycket spännande och kreativa kläder. Inspiration för tomma magar. Lite dyrt bara med 100 kronor. Tvek på om det var värt. Men det var väldigt roligt att se i alla fall. Jag gillade särskilt
Fröken Sterner, mLi och hege-e. Man får hålla ögonen öppna i framtiden.

image102

spännande former av Hegee.

Mitt nya villha är bytheway paperbags.

Adjö

Jag dricker kaffe och spelar gamla lp-skivor, jag kan göra vad jag vill, vilket ger mig friheten att göra ingenting

Igår var successfull och jättekul. Jag kom hem halv nio i morse. Träffade massor av roliga människor, lyssnade på massa bra musik och uppträdde. Mer sånt här världskulturmuseet!

Nu är jag ensam med mig själv och musiken i ett stort tomt hus fyllt av mig.
Jag planerar en hemmakväll helt tillägnad mitt ego
Jag kan göra vad jag vill
Allt sånt där som man alltid tänker göra men aldrig gör
allt det kan jag göra nu när jag har en massa tid.
Jag kan lära mig att dricka kaffe, spela musiken som jag aldrig spelar, lyssna på musiken jag aldrig lyssnar på, sy väskan som jag aldrig syr, laga maten jag aldrig lagar, göra läxan jag aldrig hinner, läsa boken jag aldrig läser.

Och det känns otroligt skönt.


Gula kjolar pockade på uppmärksamheten

Någon hade hängt upp gula kjolar på träden i vasastan. Intressant påhitt för att påkalla uppmärksamhet till någon slags modemässa, Fresh fish. Verkar rätt spännande. Mässan pågår här i Göteborg den 5-6 maj, alltså nu i helgen, och är till för att visa upp nya oetablerade desigeners i någon slags tävling. Det är härligt när det händer saker, tycker jag. Det är väl det hela livet går ut på. Händelser och upplevelser. Jag tänker i alla fall gå dit. :)

 Läs GP:s artikel om träden och de gula kjolarna här.


Dieter för idioter

Jag har precis satt in en mysig smulpaj i ugnen. Med äpplen och kanel. Mums mums och dieter är för idioter. Höhö.  

image99


Annars har jag heft en alldeles perfekt vecka den här veckan. Efter den uppskattade ledigheten så hade vi tema latinamerika i skolan vilket innebar tre dagar utan vanliga lektioner. Vi har dansat, sett på film och tillverkat brasilianska vänskapsband. Vi har även framfört olika reseskildringar och tillverkat karnevalmasker. Vi har till och med käkat lite orientalisk mat. Med andra ord har det varit en underbar vecka och jag bara älskar skolan och latinamerika är min nya favoritkontinent och i framtiden tänker jag rädda världen från världssvält och stoppa växthuseffekten och så vill jag samtidigt hälsa till min mamma och till mina vänner att jag älskar dem mer än allt annat på jorden.

Det var i alla fall roligt.



Ikväll tänkte jag åka med några kompisar till världskulturmuséet och gå på 20 timmars festival! Det blir nog väldigt roligt.  Läs mer om den här 

Nu är min syndiga smulpaj klar. Så nu lämnar jag er få läsare åt ensamheten.

Adjö

Första maj

Idag är det första maj. Jag har inte demonstrerat någonting men Min mamma fyller år och jag har varit duktig.
Jag har bakat scones, städat mitt rum, putsat de tre kvarvarande fönsrterna, städat badrummet, lagat en tröja, bakat en tårta, skaffat
myspace och lärt mig spela Samson på piano. Dessutom fixade jag tre "sistaminutenpresenter" till mamma i morse. Trepresentkort:
Ett på skivor med musik, ett på scones till frukost valfri dag och ett på ett skärp som jag ska göra till henne av broderitråd. Jag tänkte mig typ ett sådant som man hade som kompisarband när man var liten.

Jag är väldigt nöjd med mig själv.

Igår var det valborg och jag var med kompisar och såg på Cortegen, som för övrigt var ovanligt kort i år, eller har jag fel? Sedan gick vi till slottsskogen och hade ganska mysigt.

image98

Här är en bild på min jacka som jag köpte på myrorna också.
Jag gillar den väldans. Nu planerar jag att sy ihop ett linne av lite tygbitar som jag hittade hemma hos sara. Det eller teknikläxan...