Jag är inte cool, bara konstig

image215

Jag vaknade med huvudet vid fotänden

Jag grät i gårkväll. Hysteriskt hulkande till Bo Kaspers orkester. Jag har väl inget att gråta över?
Jag tänkte på Hannah och kände mig som en idiot. Sedan tänkte jag att det nog fanns mycket att gråta över den här sommaren, men jag är kanske ingen som gråter längre. Jag grät över musiken som jag glömt bort och över att jag är jag. Jag grät över gymnasiet och över skalet som är jag nu och över förändringar som jag bara låtsas att jag gillar. Jag har aldrig gillat förändringar. Sedan somnade jag och vaknade med huvudet vid fotänden och påsar under ögonen.
Jag skrek på spårvagnen igår. Jag tänker aldrig på konsekvenserna.
Jag bytte ut påsarna mot stjärnor. Som björk. Jag såg det på ett skivomslag igår.
Jag var prinsessa. Det var dagens tema. Stephanie var tvungen att berätta för alla att hon inte frös och att hon faktiskt hade byxor under tröjan. De var bara väldigt korta. Jag frös.
Sedan sprang vi vilse på gympan. Vi sprang 8 kilometer i stället för 4,5. Jag svettades och mina stjärnor trillade nästan av. Jag duchade naken. Jag skiter i vad ni tycker om mig tänkte jag inte för jag hatar min självgoda sida.
Min självgoda sida som säger vad fint men mitt var finare. Det är för att jag hatar den pinsamma försyntheten och tystnaden mer än självgodheten som jag säger så. Den kan man ju ta som ett skämt. Men jag sårar så jag får nog sluta. Sova mer. Jag köpte block idag också och en fralla. Pengarna på mitt kort är slut. Det är bra för då kan jag inte fika. jag måste spara till vinterkappa och vinterskor. Och dragspel. Jag vill spela dragspel. och en skyltdocka och en ipod. Tänk på miljön, och på barnen i afrika och asien och hela världen. Tänk på läxorna, tänk på de fattiga, tänk på krigen, tänk på politik, tänk på en låt, tänk på vintern, tänk på framtiden, tänk på dåtiden, tänk på döden, tänk på livet, tänk på hösten. Sov. Du kommer bli tokig annars.



Man skulle skriva om sommaren på svenskan. Först alla ord man accocierade till från ordet sommar. Sedan skulle man använda orden och skriv anågot. Vad som helst. Fem minuter är kort tid.

Man borde flyga drake på sommaren
men min mage klumpar
och det regnar
att vänta är det värsta jag vet
att välja är det svåraste
livet består av val
men jag väljer att vänta

Hatar.

Hatar är i allmänhet någonting jag inte gör. men just nu skulle jag kunna hata allting. till och med bilen med öppen ruta som spelar musik på hög volym i den tråkiga natten. För den stannar ju inte så jag får lyssna. Till och med saxofon, för jag hinner ju aldrig spela. Till och med myrorna som egentligen är jättebra, det är bara det att det är modernt att gå på myrorna så alla går dit och då höjs priserna och utbudet blir utplockat. Jag vill åka till hisingen igen karin. Till och med att lära känna nya människor kan jag hata för jag vill inte tappa kontakten med mina gamla kompisar och nya kompisar medför ju en viss risk för det, för man kan inte känna hur många som helst. Jag skulle kunna säga att jag hatar min nya klass:

jag hatar min nya klass, alla är elaka och dumma och fryser ut mig och jag får ingen plats och blir mobbad för mitt utseende och tralala.

jag är nog bara tröttt för det är inte sant och gud vad jag blir irriterad på mig själv när mitt medvetande grälar.  Motsäger sig själv i sekunden sig självt startar sin existens.

Sov Hilda sov.

Sommarsommarfarväl

Okej.
Nu är sommaren slut. Nu börjar skolan. jag har inte bloggat på hundra år. Det gör mig inget.
I övrigt har sommaren varit bra, mycket konserter och musik och mycket kompisar. Som det ska vara. En riktigt slapp sommar och jag inser att jag har levt lite bakom mig själv och i någonstans annanstans. handlat först, tänkt sedan. Inte ens reflekterat över att sommaren tar slut en gång och totalt glömt bort att skolan existerar. Det känns faktiskt ganska bra att det börjar hända saker igen. Lagom. Lagomsommar. Helt okej.

Nu börjar en ny tid och jag funderar på om jag säger hejdå till den gamla då. I alla fall hoppas jag att jag ska vara grymt musikalisk när jag slutar.
byebyeäppelpaj

här följer min sommar i bilder. i tidsordning. Titta och tänk dig in i mitt liv.


image193

image194

image195

image196

image197

image198

image199

image200

image201

image202

image203

image204

image205

image206

image207

image208

image209

image210

image211

image212

image213

image214

och

Och jag pendlar mellan sten och moln.
Och nån dag snart går stenen sönder och molnet löses upp.
och nån dag snart får jag mycket ont.

för man ska inte ta någonting för givet
remember
inget varar förevigt
remember