Har ni sett mitt senaste verk?





Skalmeja

Hej svej levertjofrej. Jag syr en body och funderar över min relativt tomma önskelista. Jag vet inte ens om jag önskar mig det jag önskar mig, och jag vet inte vad jag önskar mig. Jag kan snöa in på prylar med sedan fylls jag av antimaterialistiska tankar och ångrar mig promt. Vad behöver vi egentligen? Egentligen behöver vi ingenting. Jag får ångest över att jag som västerlänsk prylhora önskar mig ännu fler prylar som jag kan leka med, som kan förbättra min livsstandard och personlighet. Sen försöker jag tänka utifrån vad jag verkligen skulle bli glad av att få, som jag verkligen skulle använda och slita ut, men jag kommer inte på någonting förutom en resa till andra sidan jordklotet ett halvår, eller trettio miljoner polaroidfilmer...







skalmeja?

Polaroidsorg

Jag har fastnat vid datorn idag igen.
Jag har vältrat mig i min djupa sorg över att polaroid lagt ner produktionen av
polaroidfilm, vilket jag självklart inte insåg föränn efter jag köpt en polaroidkamera från tradera för 150 kronor. Jag har alltså, efter denna insikt ägnat eftermiddagen åt att beskåda vackra polaroidfoton och förarga mig över att jag aldrig kommer ta några själv. I min följaktiga dårskap har jag sedan lagt ett bud på begagnad polaroidfilm på ebay. Om jag vinner kommer kalaset gå på 300 kronor, men då kommer jag i alla fall få ta tjugo ovärderliga polaroidfoton. Summa summarium känner jag mig rätt nördig, men tröstar mig med att det egentligen inte kostar mer än ett besök på liseberg med åkpass och lunch, som jag gått kan avstå från denna sommar. Det är ändå ett rätt uttjatat tidsfördriv.
















Jag vet inte vad det är, men jag är som förhäxad av dessa fantastiska polaroider. Ljuset, Formatet, Retro-känslan... en polaroidbild kan helt enkelt inte bli dålig, vad den än föreställer. Jag börjar nästan gråta. Det här är så himla sorgligt.

Framtid



Jag funderar lite över mitt liv. Och hur det har förändrats de senaste året. Det är sånt jag för det mesta går omkring och funderar på. För ett år sedan fyllde Sanna och Josephine 16 år och jag och Jossan var i Stockholm i fem timmar. Sedan tältade vi med Erik och Caroline i någons trädgård. Det tog ett år att få upp tältet. Josephines bror hade rakat av sig håret vilket var kvällens samtalsämne. Det var inte en jätterolig kvälll och när jag tänker efter var det nog den sista kvällen med gamlaklassenkompisar. Det är lite tragiskt men samtidigt inte alls tragiskt. Tragik är någt man väljer själv liksom allting annat. Man har så mycket mer makt öve sig själv än vad man tror, vilket är något jag kommit underfund med det senaste året. Inte så att jag har tänkt något annat tidigare men det har blivit så påtagligt det här året på grund av många händelser. Den nittonde juni nattbadade jag också (utan Sanna som var hemma och grät i telefon över sin elaka mamma) i Korshamn vilket var fridfullt och mycket vackert. Det var en vacker dag.

Midsommar 2007 firade jag med släkt i Saxhyttan. Det regnade. På vägen hem postade jag ett brev och ett vykort till Oskar vilket nog var början på något nytt.

När jag tänker tillbaka på förra sommaren är det som om allting som skedde skedde i någon slags dimma. Ett hölje, en trygg bubbla. Det känns som om jag levde mig igenom sommarlovet två meter bakom mig själv i någon slags betraktar-anda. Allting var kommentarer i bilddagboken och ingenting var liksom rakt där och rakt då. Det är konstigt. Under gymnasieåret som gått har jag nog ändrats väldigt mycket men samtidigt inte så märkbart som jag trodde.  Mina förhoppningar grusades, mina framtidsplaner krossades för att långsamt byggas upp igen. Jag har blivit mer eftertänksam, mindre naiv och kanske mer poetisk. Min impulsivitet har  minskat och min vuxenhet har blivit mer påtaglig.  Jag undrar vem jag är påväg att bli.



Sommarlov

Hej.
Idag var första dagen på mitt sommarlov. Det känns ödsligt och inte alls sådär extremt jättehärligt som det alltid gjorde förr. Jag ser det som ännu ett tecken på att jag håller på att bli gammal. Jag har i alla fall sovit till klockan halv ett, vaknat, suttit vid datorn, stickat, varit på en student alldeles för kort tid, jag kände mig mycket oartig, gått på textilhögskolans examensvisning på röhsska och stickat.  Det känns som om jag är på avgiftning. Som om jag gått på något högpresterandeöveraktiverandemedel som nu håller på att försvinna ur min kropp. När jag för en gång skull har enormt mycket tid, har jag tappat all lust att göra någonting. Det skrämmer mig men förmodligen är det bra. Min oplanerade sommar är min vän, och jag behöver den för att inte ta död på mig själv eller någon annan. Min framtid flyger framför mig, otydligare än någonsin.

Imorgon ska jag läsa en dikt i radio. Det blir bra. Sedan skall jag fira sommaren med min familj och se lokala band i Kungsbackas charmiga innerstad.


Jens Lekman2

http://www.jenslekman.com/records/smalltalk.htm

Lyssna på mig när jag spelar tralala. Eller på Jens när han sjunger. Eller på både och. Typ fint. Verkligen, fint!.

Å Jens.

image285

image286

image287

image288