Dagens nyhet

Dagens nyhet är följande:

Jag, Hilda Ulrika Ekstedt, har, genom mitt porträtterande av fisklandskapet i pärlplatteteknik under bokmässan i helgen, vunnit en prenumeration på en kulturtidskrift! Jag har ungefär en miljard att välja bland från den
här sidan
vilket innebär beslutsångest. Någon som har någon särskild rekommendation?



Och Amina! Jag tycker vi skall secondhandshoppa snarast! De har öppnat en ny vis radiotorget nånstans. och sen finns ju alltid röda korset. Och Förlåt mig så in i hundans för möss-helvetet. Jag skall sätta i gång så snart jag har nystat mitt garn!


Vilken roll spelar borgarklassen i samhållets och kapitalismens utveckling under 15-och 1600-telet?

Det är väldigt kul med säkerhetsspärrar

outplayed destined
Flyer A.S.
an completely
Olle Curtis
moments im
narrow darkness
Ejnar individual
Hungarian 4424770
In Jackrabbit
Coffee waving

Jag har tittat på gymnastik idag.

Folkdräktsblus

Min farmor lånade ut en folkdräkt till mig när jag var sisådär en tio år. Jag kan väl inte påstå att jag använde den särskilt mycket, just då, den fick mest hänga i garderoben, tills jag blev en sisådär 14 år.

Det var under min fjortonårsperiod som jag började intressera mig något sånär för kläder. Man kan väl säga att från att ha varit totalt ointresserad så upptäckte jag att kläder är ett rätt effektfullt sätt att synas och uttrycka saker på. Det var hur som helst då någon gång som jag återupptäckte farmors gamla folkdräktsblus och började använda den flitigt. Den hade sin storhetsperiod i min garderob ungefär i slutet av åttan början av nian men efter det användes den mer sällan. I somras samlade min fader snällt ihop hela folkdräkten för att skicka tillbaka den till min snälla söta lilla farmor som ville ha den igen. Hon hade kanske insett att en folkdräkt för tioåringar inte längre kunde passa i en sjuttonårings garderob och börjat känna en längtan efter att återigen ha den handsydda urgamla folkdräkten i sin ägo. Min fader samlade som sagt snällt ihop alla delarna till folkdräkten och tog med den upp till Stockholm. Dock saknades det en del, nämligen blusen. Den var helt enkelt spårlöst försvunnen och nu har jag rensat hela min garderob och noga kollat igenom alla tänkbara platser där man skulle kunna tänka sig förvara en folkdräktsblus, utan resultat. Min farmor har blivit mer och mer angelägen och frågar varje gång efter denna efterlängtade blus och jag har känt mig som ett mycket dåligt barnbarn som slarvat bort denna ovärdeliga släktklenod.

Jag hade helt enkelt gett upp hoppet när undret intrffade. På bussen idag träffade jag min kära rödhåriga grunskoleklasskamrat, Karin Denbratt. Det händer ytterst sällan att vi stöter på varandra och man kan ju säga att det var rena turen att vi ska ha superhjältedag på min skola på tisdag. Vi började diskuttera olika utklädnader som jag skulle kunna använda och diskuterade hit och dit om olika superhjältar. Jag kom på att jag har ett par änglavingar som jag gärna skulle vilja använda vilket ledde vidare till DN-Angel, en figur i en mangabok som vi båda läste under vår manga-period. DN-angel ledde vidare till att jag mindes att jag faktiskt än i dag har hennes mangabok kvar i min bokhylla. Vi skrattade åt det hela och hon insåg att hon faktiskt också hade en del grejer som var mina kvar hemma hos henne. Bland annat lite kläder som hon lånat när hon klädde ut sig till pirat på en maskerad. Bland annat en folkdräktsblus...




Godmorgon!

Jao. Jag gillar att gå upp på morgonen och höra när livet vaknar. Att känna sig ny och ensam och först.
Jag gillar däremot inte att åka buss till skolan på morgonen med tre ton saxofoner och skolböcker bland miljoner med människor. Min rygg går av.



Mi abuela ha comprado unos ovillos para mi!

Hm...

Nu var det  det där igen!
Vad sägs om:

"Policy Rufus"

Ingen mer som har funderat över detta konstiga kontrollsystem?

Kommentarer

Ni vet de där säkerhetsspärarna som man måste fylla i när man kommenterar. Det är en radda med otydliga bokstäver som man ska skriva in i rätt ordning. Jag har märkt en förändring i deras beteenden på senaste tiden. Från att ha varit fyra osammanhängade bokstäver och siffror har det förvandlats till långa fullständiga, om än konstiga, ord. Jag tycker det är lite intressant. Jag undrar vem som sätter ihop dem. En annan grej som förbryllar mig är systemet kring dem. När måste man egentligen fylla i dem? Det är på intet sett regelbundet och min panna ligger i djupa veck. Idag har jeg inte fyllt i en enda, medan jag i förrgår fyllde i två tre stycken. Den kanske har bra och dåliga dagar.

Nåväl

Min broder har färgat håret. Rött.



Röhsska har något intressant för sig (och jag undrar varför i hundingen de aldrig tar kontakt med mig, angående min klänning som har blivit utlovad en utställningsplats)



En toffel är färdig!



Och, min mamma har kommit hem från Spanien med sollukt och en tunika.


Jag tror jag hittar tillbaka



Min broder kallade mig fjortis när jag tog den här bilden. Hans arrogans bekymrar mig något. För övrigt var jag på bio i går. Vi ratade Bergakungen, denna förskräckliga biograf som kunkurrerar ut alla andra fina små mysiga salonger, och gick istället på Biopalatset. Det intressanta är att sedan Bergakungen uppfördes har Biopalatset  förvandlats från stor, överexploaterad, popcornkletig jättebiograf med alldeles för mycket folk, till en liten mysbio. Det är ganska synd. Att allting blir så stort. Det finns ju i princip bara Bergakungen och Biopalatset kvar nu. Bara inte Hagabion också lägger ner.

Jag har en doft omkring mig som påminner mig om företthalvårsedan. Jag kan inte bestämma mig för om de tär bra eller dåligt. Dagens plan ver egentligen en bussresa med min vän solen. Vi har sedan länge bestämt att vi en dag skall ta en buss och byta när vi känner för det. Gå av där vi vill och hamna där vi hamnar. Dock blev denna dagen inte idag då fröken sol saknade pengar (hon menade på att utan pengar uppstår en frustration som inte är bra för resan karaktär) så vi bestämde för att flytta resedagen till nästa helg och gå och fiska idag istället.



Beskåda min verk. Vantarna är till min saxofonlärare (hon som spelat med Jens Lekman!)

So long långkalsong

Drick mer mjölk

Hej.
Inaktiviteten kring den här bloggen känns påträngande.



Min sommar har varit bra. Sådär lagom-mittimellan-jag-skall-inte-klaga-jag-bor-ju-ändå-i-Sverige-bra. Berlin var fint. Gotland var fint. Arvika var kul. Oskar är snäll. Caroline är snäll. Jag har fått en sopransaxofon i födelsedagspresent. Jag har klippt gräs. Jag lever. Jag har en nya zeeländsk brevvän.

Min skolentusiasm sitter fortfarande i sig trots att min kalender börjar få ont om skrivutrymme. Trots att jag känner stressen i baklåren kan jag inte låta bli att älska att ha mycket att göra. Frågan är hur länge det håller i sig. Någonstans kolapsar det. Jag kan inte göra alllting hela tiden. Förhoppningsvis lär jag mig snart.

Jag ska till Berlin igen! På studieresa mellan den 14:e och 21:e november. Det är en studieresa som tar upp frågor om främlingsfientlighet och antirasism och vi ska besöka koncentrationsläger och diskutera tillsammans med andra ungdomar. Två personer från skolan min fick åka. Jag vet inte så mycket mer. Det ska bli spännande! Dock missar jag en konsert med ett mycket bra
gammalt band som jag gärna hade velat se den 21:e. Samt sista dagen på våran intensivvecka. Plus envanlig skolvecka och en spelning som jag redan har tackat ja till....


Hej då.



sommar