Sluta tänk!

Jag tror jag ska ta en cykeltur till Kungsbacka. För att Carline har kommit hem och för att mitt händelselösa nya liv tillåter mig sådana spontana åtaganden.



Sommarlovskoma

Vinden som får rutorna att skaka, regnet som smattrar, Elias eviga plinkanden på gitarren, Isabel Allendes långa trollbindande meningar, lukten av havet, smaken av chokladbollar, att ligga i sängen till kockan halv fyra på eftermiddagen, avsaknandet av övergripande syfte, sömniga diskussioner med fina vänner, tristessen.

Jag har infunnit mig i sommarllovskoma även om Elias fortsätter att påpeka att jag inte alls har sommarlov och aldrig mer kommer ha det utan istället befinner mig i en hopplös arbetslös tillvaro. Sommarlovskoma är ändå vad jag tänker kalla det, det här tillståndet av orkeslöst strosande som jag aldrig försätter mig i annars. Jag har lyckats infinna mig i den där evighetskänslan som bodde i mig om somrarna som barn, känslan som tillät mig att slappna av och inte syssla med annat än att läsa böcker och sjunga visor och jag är övertygad om att det är precis vad jag just behöver. Jag behöver göra ingenting, ha tråkigt, bli sådär olidligt rastlös för att sedan kunna finna lusten och orken att springa vidare.











Lotta Beck