Att leva

"En värld går under varje gång en människa dör, en alldeles unik värld som aldrig funnits tidigare och aldrig kommer att finnas igen, som aldrig kan återskapas eller ersättas hur gärna vi än skulle vilja det."

Jacques Derrida

Kommentarer
Postat av: hannah

Oj! Det känns som att jag skulle ha kunnat skrivit något sånt. Jag brukar tänka sådär när jag sitter i matsalen i skolan, när det är mycket människor runt omkring.

Postat av: gabbi (du vet mig... uppsala, hannah, oskar)

Hejje på dejje !



Citatet ovanför är så extremt vackert och klokt.

Saken är att jag skriver en essä som skulle behöva just det citatet. Jag gjorde lite research på Jacques Derrida, men kan inte hitta var han sagt eller skrivit det. Finns det en bok jag kan låna ?



Kram

2009-12-15 @ 14:10:45
Postat av: Hilda

Hej Gabbi. Ja, det är ett mycket bra citat. Jag måste dock göra dig besviken. Det finns ingen bok eller något där det är nedskrivet så vitt jag vet. Orsaken ligger i att Jacques Derrida nog aldrig har uttalat eller skrivit ner orden på just det sättet. Jag läste en krönika där författaren hade sammanfattat hans filosofi med dessa ord, så egentligen är ju citatet författarens och inte Jacques, men det kändes fel att skriva det under hennes namn då det inte är hon som kommit på tankarna. Krångligt. Det är ju med andra ord ett helt felskrivet citat på många sätt. Jag sökte lite på GP och hittade krönikan där jag läste texten. Du kan hitta den här. Längst ner i krönikan. http://www.gp.se/kulturnoje/1.136027-doden-i-bagdad

när jag läste igenom det igen upptäckte jag att jag mindes lite galet. Författaren refererar till något Jaqcues skrivit utan att direkt citera det. så hm. Ja. Det hela är väl en tolkningsfråga. Lycka till i vilket fall!

2009-12-16 @ 20:46:54
URL http://tokrolig.blogg.se/
Postat av: Hilda

Hej hej Gabbi. Jag trodde redan jag svarat på detta, och det hade jag, men det försvann på nåt sätt. Hoppas det inte är försent nu. Iallafall, så läste jag citatet i GP för ungefär ett år sedan. Jag tror inte det är ett egentligt citat då personen som skrev krönikan och refererade till Jaqcues Derridas text inte använde sig av citattecken, men här är iallfall krönikan http://www.gp.se/kulturnoje/1.136027-doden-i-bagdad "Citatet" står längst ner i krönikan. God jul på dig.

2009-12-16 @ 21:45:16
URL http://tokrolig.blogg.seblogg.se
Postat av: Anonym

"The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn, like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars and in the middle you see the blue centerlight pop and everybody goes"



-Jack Kerouac-



god kväll Hilda.

i morse när jag kom ner i köket låg ditt gröna, mycket inbjudande paket på köksbordet, mitt bruna lär anlända till ditt hem snarast, snarast möjligt, så fort engelskmännen har gått hem från puben och fått gjort lite jobb och skickat iväg det där paketet från mig till dig. jag känner mig som Oliver Twist, fattig och iskall, det är något fel på värmen i det här huset, den finns inte överhuvudtaget. det snöar i Liverpool. jag bor fortfarande på 24 glenwyllin road, tillsvidare, människor. människor. människor.

Tomorrow shall be my dancing day.

god natt iallafall

2009-12-20 @ 01:50:31
Postat av: roberta S

hjälp vilken trevlig blogg du har. detta ska jag fortsätta läsa.

2009-12-20 @ 17:49:14
URL http://roboctopus.blogg.se/
Postat av: viktoria

det var en väldigt fin utläggning. jag vet inte riktigt om jag tror på slumpen, egentligen. men mitt mer romantiska och dagdrömska jag vill att det ska existera en slump.orsak-verkan är det som tycks mig mest logiskt, men den tanken känns ibland alldeles för torr och tråkig. jag hoppas på en kolossal obestämbarhet.



och jag tror nog att det går att lära känna människor igen efter tusen timmars tystnad, när tiden är inne.



ha en fin jul du med!

2009-12-21 @ 16:18:18

Lämna din kommentar här:

Titel:
vegetarian?

favoritfrukt:

meningen med livet:

Om jag vore ett djur skulle jag:

Trackback